Život - tvůrčí síla - Mareš, František; Enders, Julius; Šalda, F. X (Neklan, 1992)
Studie českého idealistického filozofa je doplněna dvěmi statěmi o jeho významu a díle.
Keywords: holistické zdraví; Physiology; fyziologie; Philosophy, Medical; dějiny 19. století; humanitní vědy a umění; History, 19th Century; filosofie lékařská; Holistic Health