Meningokokové onemocnění : klinický obraz, epidemiologie, diagnostika, léčba a prevence - Křížová, Pavla; Rožnovský, Luděk (Maxdorf, 2011)
Publikace podává komplexní informace o invazivním meningokokovém onemocnění. Kniha je určena pro široký okruh specialistů, jejichž náplní je kromě jiného i invazivní meningokokové onemocnění, a kteří přicházejí do styku s nemocnými v časných stadiích onemocnění, kdy je velmi obtížné určit jeho diagnózu a dále těm, kteří se zabývají diagnostikou, léčbou a prevencí tohoto onemocnění. Publikace je určena pro praktické lékaře pro děti a dorost, praktické lékaře, infektology, intenzivisty, mikrobiology a epidemiology.
Jessenius
Keywords: Neisseriaceae Infections; Early Diagnosis; meningokokové infekce; časná diagnóza; meningokoková meningitida; Cerebrospinal Fluid; mozkomíšní mok; infekční lékařství; Meningococcal Infections; infekce bakteriemi čeledi Neisseriaceae; Meningitis, Meningococcal