Vzájemné vztahy kontaktní přecitlivělosti mezi konzervačními látkami v přípravcích farmaceutických, kosmetických a v technické oblasti u ekzematiků - Dastychová, Eliška (Iga MZ ČR, 2010)
1. Zjišťování aktuálního stavu kontaktní senzibilizace na vybrané konzervační látky v dermatologických externech, kosmetických přípravcích a v technické oblasti epikutánními testy u pacientů ekzematiků. 2. Vytvoření databáze obsahu těchto látek, která bude k dispozici na webových stránkách České dermatovenerologické společnosti ČLS JEP.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: ekzematózní onemocnění kůže; Dermatitis, Contact; farmacie a farmakologie; konzervační prostředky farmaceutické; kontaktní dermatitida; kosmetické přípravky; Occupational Exposure; Skin Diseases, Eczematous; Preservatives, Pharmaceutical; Environmental Exposure; Cosmetics; vystavení vlivu životního prostředí; pracovní expozice; dermatovenerologie