Diagnostika humorální rejekce pro transplantace orgánů - Slavčev, Antonij (Iga MZ ČR, 2010)
Rozpoznání humorální od celulární rejekce je obtížné vzhledem k tomu, že jak detekce C4d depozitů v kapilárách transplantovaných orgánů, tak cross-match testy, které provádí HLA laboratoř mají různá diagnostická omezení. Předmětem navrhovaného projektu je porovnání hodnoty různých testů pro diagnostiku humorální rejekce. Data této analýzy mohou výrazně přispět pro včasnou a přesnou diagnózu této závažné imunologické komplikace po orgánové transplantaci.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: rejekce štěpu; transplantologie; HLA Antigens; komplement 4; Biopsy; biopsie; transplantace orgánů; alergologie a imunologie; Organ Transplantation; Graft Rejection; HLA antigeny; Complement C4