Endoskopická léčba hyperaktivity detruzoru močového měchýře u dětí botulotoxinem A - Zerhau, Pavel (Iga MZ ČR, 2011)
Miniinvazívní ovlivnění těžké hyperaktivity detrusoru močového měchýře intravezikálně aplikovaným botulotoxinem A se v současné době jeví jako velmi účinná a bezpečná alternativa stávajících terapeutických metod. Metodika provedení studie : k aplikaci botulotoxinu budou vybráni pacienti nereagující na dosavadní konzervativní způsob léčby a rozděleni do skupin podle původu postižení. Bude sledována účinnost léku a stanovena kriteria jeho optimálního použití.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Botulinum Toxins, Type A; Anesthesia; anestezie; Urinary Incontinence; inkontinence moči; Child; hyperaktivní močový měchýř; pediatrie; urologie; botulotoxiny typu A; Endoscopy; dítě; Urinary Bladder, Overactive; endoskopie