Studium mechanizmů vybraných klinicky významných lékových interakcí v protinádorové terapii - Pávek, Petr; Grim, Jiří (Iga MZ ČR, 2010)
Záměrem předkládaného projektu je vysvětlit mechanizmy konkrétních problémových klinicky významných interakcí léčiv v onkologické terapii. Zaměříme se především na vzájemné interakce 5-fluorouracilu, taxolu, warfarinu, systémových azolových antimykotik aglukokortikoidů zprostředkované biotransformačními enzymy cytochromu P-450 a tzv. "lékovými" transportéry.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Gene Expression; biotransformace; kombinovaná farmakoterapie; Biotransformation; Drug Interactions; Fluorouracil; lékové interakce; farmacie a farmakologie; Paclitaxel; fluoruracil; Drug Therapy, Combination; exprese genu; farmakokinetika; paclitaxel; Pharmacokinetics