Detekce neutralizačních protilátek proti interferonům beta u pacientů s roztroušenou sklerózou mozkomíšní (RS) léčených interferony beta I-a a beta I-b : klinický a farmakologický význam - Bojar, Martin; Meluzínová, Eva; Libertínová, Jana; Mináriková, Marianna; Nyč, Otakar; Zajac, Miroslav (Iga MZ ČR, 2010)
Anotace I: Zavedení metodiky stanovení neutralizačních protilátek proti IFN-ß metodou cytopatického efektu. Anotace II: Zařazení všech pacientů léčených IFN-ß v MS centru FN Motol, detekce a následná monitorace tvorby neutralizačních protilátek během léčby. Sledování pacientů během pravidelných návštěv dle protokolu. Anotace III: Návrh optimalizace léčby.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Interferon-beta; adjuvancia imunologická; Multiple Sclerosis, Relapsing-Remitting; neurologie; farmacie a farmakologie; relabující-remitující roztroušená skleróza; neutralizující protilátky; roztroušená skleróza; Adjuvants, Immunologic; Multiple Sclerosis; Antibodies, Neutralizing; interferon beta