Andrologický účinek lymfatika šetřící mikrochirurgické léčby varikokély u dětí a dospívajících - srovnání otevřené a laparoskopické techniky - Kočvara, Radim; Sedláček, Josef; Dítě, Zdeněk; Dvořáček, Jan; Zvěřina, Jaroslav (Iga MZ ČR, 2010)
Studie si klade za cíl zjistit vývoj andrologických parametrů a stanovit náročnost operace u lymfatika šetřící mikrochirurgické operace varikokély otevřenou a laparoskopickou cestou. Studie bude provedena u dětí a adolescentů, bude prospektivní a randomizovaná se zajištěným informovaným souhlasem rodičů.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: andrologie; mikrochirurgie; Laparoscopy; Lymphatic Vessels; pediatrie; Microsurgery; Varicocele; výsledek terapie; Testis; laparoskopie; testis; varikokéla; Adolescent; Treatment Outcome; lymfatické cévy; mladiství