Všechno dopadne jinak : o minulosti, přítomnosti a především o pravděpodobné budoucnosti - Koukolík, František; Koubská, Libuše; Barták, Miroslav (Vyšehrad, 2011)
Neuropatologa MUDr. Františka Koukolíka jistě není nutno představovat. Skoro třicet let je primářem patologie Fakultní Thomayerovy nemocnice v Praze. Jeho život je v zajetí vědy, která ho okouzluje, vzrušuje a stále překvapuje. Svoje vědecké poznatky přiblížil čtenářům velice přístupnou formou v mnoha publikacích. V rozhovoru s novinářkou Libuší Koubskou se zpovídá ze svého vztahu k medicíně, hovoří o povaze a evoluci života na Zemi, o lidském mozku a o povaze lidských společností. Tedy o všem, co považuje za nejpodstatnější. Kniha rozhovorů vychází k 70. výročí narození autora.
Rozhovory
Keywords: Philosophy; příroda; filozofie; History, 21st Century; dějiny 20. století; Nature; Philosophy, Medical; History, 20th Century; lékařství; dějiny 21. století; humanitní vědy a umění; filosofie lékařská; neurologie; Neurology