Molekulárně-biologická podstata akutní a chronické humorální rejekce transplantované ledviny - Viklický, Ondřej (Iga MZ ČR, 2010)
Poznání patofyziologie akutní a chronické humorální rejekce na molekulární úrovni pomocí analýzy intrarenální exprese genů pro TGF-ß1, TNF-alfa, RANTES,MC-1, HO-1, CD3, CD20 a IgJ. Sledování vlivu výše exprese prozánětlivých cytokinů nebo markerů invazethymocyty nebo B-lymfocyty v době biopsie na budoucí výskyt dysfunkce nebo selhání transplantované ledviny.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: transplantace ledvin; biologie; exprese genu; rejekce štěpu; HLA antigeny; Graft Rejection; nefrologie; komplement 4; Kidney Transplantation; Complement C4; HLA Antigens; Biopsy; transplantologie; Gene Expression; biopsie