Konsumpční trombotické mikroangiopatie-etiologie, patofyziologie a diagnostika - Hrachovinová, Ingrid (Iga MZ ČR, 2010)
V rámci molekulárně-genetické diagnostiky atypického HUS budeme zavádět metodiky na stanovení hladiny H-faktoru, metodiky na DNA analýzu genu pro H-faktor a další ukazatele průběhu remise i onemocnění. V rámci mikroangiopatických syndromů v souvislosti sTKD budeme sledovat hladinu ADAMTS13 a jeho funkci, aktivaci endotelu a jejich vztah k léčbě.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Thrombotic Microangiopathies; Thrombocytopenia; diagnostické techniky molekulární; trombotické mikroangiopatie; Tissue Inhibitor of Metalloproteinases; transplantace hematopoetických kmenových buněk; Hemolytic-Uremic Syndrome; Molecular Diagnostic Techniques; hemolyticko-uremický syndrom; biologie; tkáňové inhibitory metaloproteinas; Hematopoietic Stem Cell Transplantation; angiologie; trombocytopenie