Role adhezivních molekul a cytokinů v mobilizaci hemopoetických progenitorových buněk u zdravých dárců - Lysák, Daniel; Koza, Vladimír; Holubec, Luboš (Iga MZ ČR, 2010)
1. Analýza změny sekrece chemokinů zůčastněných v procesu mobilizace CD34+ buněk před a při podávání růstového faktoru granulopoezy pomocí ELISA metod a multiplexové analýzy. Stanovení exprese adhezivních molekul na CD34+ buňkách průtokovou cytometrií. 2. Porovnání rozdílů hladiny chemokinů a exprese adhezivních molekul mezi dobře a špatně mobilizovatelnými zdravými dárci. 3. Stanovení analytů využitelných jako prediktivní faktory efektivity stimulace a kvality odebraného alogenního štěpu. 4. Optimalizace managementu mobilizace a odběrů periferních kmenových buněk u zdravých dárců.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Hematopoietic Stem Cell Transplantation; Antigens, CD34; Adhesiveness; Cytokines; Transplantation, Autologous; Hematopoiesis; hematopoéza; průtoková cytometrie; biologie; antigeny CD34; hematologie a transfuzní lékařství; myeloidní progenitorové buňky; adhezivita; Myeloid Progenitor Cells; autologní transplantace; Hematopoietic Stem Cell Mobilization; Flow Cytometry; cytokiny; transplantace hematopoetických kmenových buněk; mobilizace hematopoetických kmenových buněk