Akutní stavy v gerontochirurgii - Krška, Zdeněk (Iga MZ ČR, 2010)
Akutní stavy v gerontochirurgii- nádorová onemocnění: výzkum tkáňových a orgánových reakcí v diagnostice a terapii včetně u kombinovaných laparokopicko endoskopických postupů.Peroperační monitorace oběhových parametrů . Akutní stavy v gerontotraumatologii: systematizace typu ošetření- osteosyntézy, typu osteosynt. materiálu a operačních postupů pro jednotlivé úrazy.Racionalizace prevence tromboembolizmu, zánětů a osteoporózy po úrazech. Akutní stavy v gerontochirurgii- náhlé příhody břišní a hrudní: optimalizace a urychlení diagnostiky neinvazivními metodikami.Miniinvazivní chirurgický přístup k jejich léčbě-určení kriterií využitelnosti.Systematizace prevence poop.komplikací.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Abdomen, Acute; geriatrie; Death, Sudden, Cardiac; senioři; rány a poranění; Traumatology; traumatologie; Surgical Procedures, Operative; chirurgie; Acute Disease; akutní nemoc; Chest Pain; Wounds and Injuries; náhlá srdeční smrt; miniinvazivní chirurgické výkony; chirurgie operační; Minimally Invasive Surgical Procedures; bolesti na hrudi; anesteziologie a intenzivní lékařství; akutní bolest břicha; Aged; Geriatrics