Pavučina závislosti : alkoholismus jako nemoc a možnosti efektivní léčby - Heller, Jiří; Pecinovská, Olga (Togga, 2011)
Autoři sympatickým a rozhodně nikoli mentorským způsobem upozorňují na stále nedostatečné znalosti vývoje alkoholismu a jeho osudové nebezpečí při ztrátě kontroly. Je známo, že tato nemoc stále uniká pozornosti, jak lékařů, kteří pozdě poznávají pravou příčinu některých a to velmi častých a různých somatických potíží svých pacientů, jež jsou konečným důsledkem jejich zatajeného alkoholismu, tak laické veřejnosti, která projevy alkoholického opojení toleruje. Zdůrazňuje nebezpečí závislostí jako náplně života u mladých lidí, u kterých je zejména nebezpečná rychlost, s jakou se závislost vyvíjí.
Keywords: Dependency, Psychological; Alcoholism; alkoholismus; adiktologie; závislost (psychologie)