Pohybová aktivita pro podporu zdraví dětí a mládeže - Sigmund, Erik; Sigmundová, Dagmar (Univerzita Palackého v Olomouci, 2011)
Záměrem monografie je popsat základní prostředky pro dlouhodobé a krátkodobé monitorování terénní pohybové aktivity dětí a mládeže se zaměřením na hledání determinant a korelátů v její realizaci a formulovat edukačně a zdravotně orientovaná doporučení pro podporu pohybově aktivního a zdravého životního stylu. Předložená kniha představuje základní prostředky monitorování terénní pohybové aktivity, jejich technické parametry a možnosti, principy a přesnost spolu s výhodami a úskalími při jejich praktickém používání. V příkladových studiích je prezentováno uplatnění monitorovacích prostředků při dlouhodobém i krátkodobém monitorování terénní pohybové aktivity s důrazem na analýzu dat a interpretaci zjištěných výsledků.
Keywords: Health Promotion; Motor Activity; mladiství; Child; podpora zdraví; tělovýchovné lékařství; dítě; pediatrie; Psychomotor Performance; Adolescent; pohybová aktivita; psychomotorický výkon