O lékaři Pingovi - Říha, Bohumil (SNDK, 1962)
Spisovatel vypráví o dvorním lékaři císaře čínské říše Pingovi, jak doprovázen věrným sluhou Kayem došel k poznání, že štěstí člověka spočívá v pomáhání druhým, ve schopnosti nejen léčit, ale i "hořké oslazovat, černé osvětlovat, tvrdé změkčovat a proti bezpráví nacházet spravedlnost"
Keywords: humanitní vědy a umění; Medicine in Literature; lékařství v literatuře