Kuchařka lékařů českých : s nadhledem o životě, jídle a dietních opatřeních - Svačina, Štěpán; Široký, Jiří; Souček, Miroslav; Meister, Karel; Nikl, Petr (Axonite CZ, 2011)
Tato unikátní kuchařka představuje 52 význačných českých lékařů prostřednictvím jejich esejů o jídle a vztahu k němu. Dotyční zde prozrazují své oblíbené recepty, které jsou doprovázeny i lákavými fotografiemi doporučených pokrmů. V knize se dozvíme i krátký životopis těchto veličin naší medicíny a poznáme je též prostřednictvím objektivu význačného českého fotografa a známého portrétisty Karla Meistera. Garant Lékařské kuchařky – prof. MUDr. Štěpán Svačina, DrSc. – o ní říká: „Tato kniha ukazuje, že lékaři jedí rádi a někteří i rádi vaří. Je otázkou, zda se podle ní mají občané řídit. Snad ano. Lékaři nejedí vysloveně nezdravě. Jsou to většinou gurmáni. U dobré kuchařky by se měly čtenáři začít sbíhat sliny, a to u této jistě nastane.
Keywords: Česká republika; Physicians; Czech Republic; lékaři; Physicians, Women; vaření; Menu Planning; zájmy a záliby; lékařky; jídelníček; Cooking