Dech života : kraniosakrální terapie : moudrost skrytá v těle - Kern, Michael (Fontána, 2011)
Toto dlouho očekávané rozšířené vydání Dechu života představuje vyčerpávající úvod do biodynamiky kraniosakrální terapie – alternativního léčitelského umění, v němž hrají klíčovou roli citlivé ruce. Tato terapie má své kořeny v práci legendárních amerických osteopatů a spoléhá se především na vnitřní životní síly organismu a vrozené schopnosti těla „pamatovat si“ zdraví jako trvalý stav. Michael Kern, přední specialista v tomto rychle se rozvíjejícím oboru, podrobně vysvětluje, jak uvolnit zadržované síly a nahromaděný stres, které tvoří základní schéma většiny dnešních chorob. Dech života je neocenitelným zdrojem informací pro všechny vážné zájemce, zkušené praktiky i laické čtenáře, kteří se chtějí dozvědět více o vnitřních mechanismech samouzdravování.
Keywords: palpace; baze lební; komplementární terapie; Skull; Palpation; lebka; alternativní lékařství; Skull Base; Massage; muskuloskeletální manipulace; cvičení; kranio; masáž; Exercise; Musculoskeletal Manipulations; Complementary Therapies