Mikrobiální biofilmy - Rulík, Martin (Univerzita Palackého v Olomouci, 2011)
Publikace shrnuje nejdůležitější poznatky získané dosavadním výzkumem mikrobiálních biofilmů v humánním a přírodním prostředí. Na psaní jednotlivých kapitol se podíleli odborníci z praxe i akademického prostředí, kteří se problematikou biofilmů v našich podmínkách zabývají a jsou sdruženi v biofilmové sekci Československé společnosti mikrobiologické. Kniha je určena studentům vysokých škol, specialistům a zájemcům z praxe – medicíny, vodárenství, čistírenství, zemědělství a hydrobiologie.
Monografie
Keywords: mikrobiologické jevy; Environment; životní prostředí; mikrobiologie, lékařská mikrobiologie; Medicine; biofilmy; Industry; průmysl; Biofilms; lékařství; Microbiological Phenomena