Zákon o veřejných zakázkách : komentář - Jurčík, Radek (C.H. Beck, 2011)
Zákon o veřejných zakázkách je jeden z nejvýznamnějších předpisů upravujících postupy při vynakládání veřejných prostředků. Komentář reaguje na právní úpravu zadávání veřejných zakázek, která vychází z právní úpravy zadávacích směrnic ES. Zapracováním těchto směrnic do právního řádu ČR tak vznikla forma zcela nového zákona o veřejných zakázkách. Rovněž upozorňuje na související předpisy, aktuální judikaturu, ale také metodiku zadávání veřejných zakázek. Komentář obsahuje výklad k nejnovější právní úpravě a rozebírá rovně novelu přezkumných směrnic ES, která byla provedena směrnicí č. 2007/66/EC ze dne 11. prosince 2007 (harmonizační lhůta končí dne 20. 12. 2008). Publikace rovněž obsahuje návod ekonomických metod hodnocení veřejných zakázek a zásady pro stanovení vhodných kritérií.
Beckova edice komentované zákony ; 117
Keywords: Czech Republic; State Government; Entrepreneurship; Commerce; podnikání; veřejné zakázky; právo, zákonodárství; Česká republika; obchod; státní správa