Základy NMR spektroskopie - Popa, Igor; Novotná, Radka (Univerzita Palackého v Olomouci, 2012)
Nukleární magnetická rezonanční spektroskopie je klíčovou fyzikálně-chemickou metodou studia chemických látek, která poskytuje unikátní informace o složení, struktuře a prostorovém uspořádání. Využívá se ke studiu jak organických, tak anorganických, koordinačních i přírodních sloučenin. Skriptum je určeno jako základní literatura k přednášce z nukleární magnetické rezonance pro studenty navazujících oborů přírodovědeckého chemického a farmaceutického směru. Výběr učiva byl proveden tak, aby čtenář získal základní informace o oboru a provádění měření na NMR spektrometru v roztoku.
Skripta
Keywords: chemie, klinická chemie; Magnetic Resonance Spectroscopy; chemické jevy; Chemical Phenomena; magnetická rezonanční spektroskopie; fyzika, biofyzika