Místa meditace : toalety a záchody v různých kulturách - Trávníčková, Ariana (Eugenika, 2011)
Kuriózní kniha poněkud vybočující z řady běžné ezoterické literatury. Přiblíží vám, jak se v různých částech světa a v různých obdobích vykonávala základní tělesná potřeba, a to způsobem odborně faktografickým, patřičně humorným a snad i osvětovým. Kromě záchodů v textu najdete i analýzu širší problematiky zacházení s odpadem vůbec, takže se dozvíte i něco o kanálech, popelnicích a dalších příslušných nádobách. Text je doplněn četným obrazovým materiálem a citáty z dobových dokumentů a ukončen kuriózní sarkastickou povídkou z pera ruského autora.
Keywords: Refuse Disposal; hygiena; odpadky - odstraňování; Hygiene; toalety; Toilet Facilities