Infekční lékařství : učebí text pro studenty všeobecného lékařství - Husa, Petr; Krbková, Lenka; Bartošová, Drahomíra (Masarykova univerzita, 2011)
Infekční choroby představují i začátkem 21. století závažný zdravotnický, sociální a ekonomický problém. Tento učební text předkládá studentům lékařské fakulty stručný souhrn současného stavu znalostí o infekčních chorobách. Text je členěn do kapitol Definice základních pojmů, Základy antibiotické terapie, Alimentární nákazy, Infekce přenášené především vzdušnou cestou, Nemoci přenášené členovci, Zoonózy, Virové hepatitidy, Infekce HIV/AIDS, Anaerobní infekce, Chlamydiové infekce, Mykoplasmové infekce, Prionové choroby, Nejvýznamnější nemoci spojené s cestováním, Diferenciální diagnostika nejvýznamnějších projevů infekčních chorob, Prevence a profylaxe infekčních chorob a Zásady diagnostiky a terapie některých infekčních nemocí.
Keywords: Antibiotic Prophylaxis; infekční nemoci; antibakteriální látky; Diagnosis, Differential; vakcinace; Vaccination; Communicable Diseases; Anti-Bacterial Agents; infekční lékařství; diferenciální diagnóza; antibiotická profylaxe