Vývojové a získané poruchy zubů a tvrdých zubních tkání - Merglová, Vlasta; Koberová Ivančaková, Romana; Mazurová, Yvona (Havlíček Brain Team, 2011)
Jsou témata na první pohled atraktivnější a jsou témata méně atraktivní. „Vývojové a získané poruchy zubů a tvrdých zubních tkání“ bychom zařadili spíše k těm druhým. Pokud se však takového tématu ujmou osvědčené a zkušené autorky, jakými jsou doc. Merglová a doc. Ivančaková, vznikne publikace, která zaujme a zpřístupní mnoho zajímavých a užitečných informací pro zubní lékaře. Setkání s vývojovými a získanými poruchami zubů a tvrdých zubních tkání se ve své praxi nevyhne žádný zubní lékař. Přestože jde o časté postižení zubů, nejsou jejich diagnostika ani léčba snadnou záležitostí, a mnoho zubních lékařů bývá při rozhodování o léčebném postupu na rozpacích, který je ten správný a vhodný. O to záslužnější je snaha každého autora, který se rozhodne podobně náročné téma zpracovat.
Edice zubního lékařství
Keywords: dospělí; Adult; mezioborová komunikace; Tooth Abnormalities; Interdisciplinary Communication; dítě; Child; zubní lékařství; abnormality zubů