Nemoc jako řeč ženské duše : interpretace ženských klinických obrazů a šance na uzdravení - Dahlke, Margit; Dahlke, Rüdiger; Zahn, Volker (Fontána, 2012)
Ženská medicína a praktická gynekologie trochu jinak. Výklad a interpretace ženských klinických obrazů a šance na uzdravení Základní práce k psychosomatickému ženskému lékařství poprvé v knižní podobě. Ženské potíže - z jiného úhlu pohledu. Komplexní vnímání problematiky ženského lékařství, které se v posledních desetiletích stále více spoléhá na medicínské techniky a dávno již ztratilo ze zřetele přírodní ženské rytmy a individuální potřeby žen. Praktická příručka úspěšného týmu tvořeného zkušemými lékaři a psychoterapeuty povzbuzuje ženy k větší zodpovědnosti za své vlastní zdraví v duchu celostního uzdravení, k získání důvěry ve svůj vnitřní hlas a k sebevědoménu jednání.
Keywords: alternativní lékařství; Psychosomatic Medicine; menopauza; sexuální dysfunkce fyziologická; psychoanalytická interpretace; behaviorální vědy; gynekologie a porodnictví; Women; ženy; psychosomatické lékařství; Genital Diseases, Female; Menopause; Psychoanalytic Interpretation; gynekologická onemocnění; Sexual Dysfunction, Physiological