Gynekologie - Pilka, Radovan; Procházka, Martin (Univerzita Palackého v Olomouci, 2012)
Gynekologie zůstává velmi důležitou součástí pregraduálního medicínského vzdělání, a to nejen pro ty, kteří se chtějí později tomuto oboru věnovat, ale pro všechny lékaře, protože problematika ženského lékařství široce přesahuje do řady dalších oborů. Tato skripta se snaží o přehledný souhrn gynekologie současně s klinickými i vědeckými aspekty. Obsah byl uzpůsoben s ohledem na nejnovější vývoj v oboru. Pokusili jsme se v tomto učebním textu vyjít vstříc požadavkům nejen studentům medicíny, ale i praktickým lékařům s důrazem na nejdůležitější a nejaktuálnější problémy v moderní gynekologii.
Skripta
Keywords: Gynecologic Surgical Procedures; gynekologie a porodnictví; Genital Neoplasms, Female; nádory ženských pohlavních orgánů; Gynecology; gynekologie; Genital Diseases, Female; gynekologické chirurgické výkony; gynekologická onemocnění