Vývoj a výchova děťátka do dvou let : psychomotorický vývoj - Sobotková, Daniela; Dittrichová, Jaroslava (Grada, 2012)
Tak rychlé tempo, jakým se vyvíjí dítě od narození do věku dvou let, se už nikdy v průběhu života neopakuje. Proto je toto vývojové období dítěte klíčovým tématem pro rodiče i odborníky. Jedny z našich nejzkušenějších a nejrespektovanějších odbornic, dlouholeté pracovnice Ústavu pro péči o matku a dítě v Podolí, zvou prostřednictvím této knížky rodiče a všechny vychovatele do světa nejmenších dětí a srozumitelně, přehledně a empaticky předávají informace o pohybovém, poznávacím a citovém vývoji dítěte. Autorky radí, jak podpořit zdravý vývoj děťátka a vyvarovat se pochybení. Rodiče krok za krokem poznají, co se s jejich dítětem v průběhu psychomotorického vývoje děje, jakými změnami prochází.Text doprovázejí cenné fotografie, které dokumentují jednotlivé vývojové etapy.
Keywords: motorické dovednosti; Infant; Child Development; Infant, Newborn; rozvoj osobnosti; pedagogika; pediatrie; vývoj dítěte; psychologie, klinická psychologie; vývoj řeči; Personality Development; Language Development; novorozenec; kojenec; Motor Skills