Fundamentals of biophysics and medical technology - Hrazdira, Ivo; Mornstein, Vojtěch (Masaryk University, 2012)
Učebnice lékařské biofyziky a lékařské techniky pro anglický studijní program na lékařských fakultách. Kapitoly z obecné biofyziky kladou důraz na strukturu hmoty, termodynamické principy, biofyziku smyslů a ekologickou biofyziku. Kapitoly o lékařské přístrojové technice se zabývají i nejmodernějšími zobrazovacími metodami. Některým kapitolám jsou předřazeny fyzikální úvody – rekapitulace nutných středoškolských znalostí. Zvláštní kapitola je věnována biofyzikální a přístrojové problematice v oblasti zubního lékařství. Poslední kapitola je přehledem aplikací výpočetní techniky v lékařství a úvodem do lékařské informatiky.
Keywords: biofyzika; Biophysics; technologie lékařská; Medical Laboratory Science; fyzika, biofyzika