Chyby se staly : (ale ne mou vinou) : proč omlouváme svoje hloupé názory, chybná rozhodnutí a špatné skutky - Tavris, Carol; Aronson, Elliot (Dokořán, 2012)
Autoři, dva světově proslulí sociální psychologové nám nabízejí vysvětlení mechaniky sebeobelhávání. Ukazují však nejen, jak tento nešvar funguje a jaké škody může způsobit, ale také, jak se mu můžeme vyhnout
Keywords: paměť; Self-Assessment; interpersonální vztahy; Guilt; chování a mechanismy chování; vina; psychologie, klinická psychologie; předsudek; Interpersonal Relations; Prejudice; Behavior and Behavior Mechanisms; Memory; rozhodování; Decision Making; sebezhodnocení (psychologie)