Moderní farmakoterapie v urologii : průvodce ošetřujícího lékaře - Zámečník, Libor; Macek, Petr (Maxdorf, 2012)
Mimořádně aktuální publikace věnovaná šesti hlavním okruhům farmakoterapie v současné urologické praxi 1. Infekce v urologické praxi (cystitida, pyelonefritida, komplikované infekce močových cest, farmakoterapie uroinfekcí v těhotenství a při kojení, uretritida, prostatitida, epididymitida, orchitida, Fournierova gangréna, urosepse) 2. Karcinom ledviny 3. Karcinom prostaty 4. Erektilní dysfunkce 5. Androgenní deficit u mužů 6. Moderní farmakoterapie non-neurogenních poruch mikce u mužů. Tak jako u všech titulů edice Farmakoterapie pro praxi jsou těžištěm knihy rady, návody a doporučení pro medikaci v každodenní terénní i nemocniční praxi. MUDr. Libor Zámečník, Ph.D., FEBU i MUDr. Petr Macek, Ph.D., FEBU, patří k předním urologům nejen u nás, ale i v evropském kontextu.
Farmakoterapie pro praxi ; sv. 50
Jessenius
Keywords: urologické nemoci; Urologic Diseases; farmakoterapie; farmacie a farmakologie; urologie; Medication Therapy Management; infekce močového ústrojí; Urinary Tract Infections; Medication Errors; medikační omyly; management farmakoterapie