Molekulárna neuropsychofarmakológia : základy klinických neurovied - Nestler, Eric J; Hyman, Steven E; Malenka, Robert C (Vydavateľstvo F, 2012)
Umožňuje plné porozumenie fungovania nervového systému a jeho súvislosti s humánnymi neurologickými a psychiatrickými poruchami Molekulárna neuropsychofarmakológia poskytuje jasné a dôkladné vysvetlenie molekulárneho fungovania nervového systému v norme a pri chorobných stavoch. Viac ako tristo plne farebných ilustrácií prevádzaných didaktickými textovými odstavcami umožňuje hlboké pochopenie fungovania receptorov nervových buniek, ich efektorov a zamerania druhých poslov, a tiež molekulárnej genetiky, ktorá je často súčasťou týchto systémov. Budete tiež spoznávať ako narušená funkcia týchto molekulárnych systémov súvisí s humánnymi ochoreniami a príslušnou medikamentóznou liečbou.
Keywords: neurofarmakologie; psychotropní léky; farmakologické účinky - molekulární mechanismy; psychofarmakologie; nemoci nervového systému; farmacie a farmakologie; Psychopharmacology; Neurotransmitter Agents; neurotransmiterové látky; Molecular Mechanisms of Pharmacological Action; Neuropharmacology; Nervous System Diseases; Psychotropic Drugs