Děti s tělesným a kombinovaným postižením ve škole : komplexní péče, léčebná rehabilitace ve škole, polohování, pomůcky pro děti s tělesným postižením - Zikl, Pavel (Grada, 2011)
Publikace předkládá popis diagnóz, s nimiž se mohou pedagogové běžných mateřských a základních škol v rámci edukačního procesu setkat, a detailně se zabývá realizací ucelené rehabilitace a podporou rozvoje hybnosti u dětí s tělesným a kombinovaným postižením v podmínkách školy. Uvedena je i kategorizace edukačních pomůcek.
Pedagogika
Keywords: Patient Positioning; Schools; Children with Disabilities; Education, Special; pedagogika; Self-Help Devices; postižené děti; pomůcky pro sebeobsluhu; Child; rehabilitační a fyzikální medicína; dítě; polohování pacienta; zdravotně postižení; speciální vzdělávání; školy; Rehabilitation; rehabilitace