Změny koagulačních parametrů sledovaných v průběhu fyziologického těhotenství a těhotenství nosiček trombofilních mutací - Binder, Tomáš (Iga MZ ČR, 2012)
Srovnání změn koagulačních faktorů a parametrů v průběhu fyziologického těhotenství a těhotenství nosiček trombofilních mutací. Zavedením metody stanovení generace trombinu objektivizovat a zpřesnit diagnostiku aktivace koagualace v průběhu těhotenství atak zlepšit načasování zahájení profylaxe TEN hepariny. Stanovení incidence nosičství trombofilních mutací u žen s pozdními těhotenskými komplikacemi.Vyšetřením nosičství trombofilních mutací u partnerů těchto žen a porozených dětí vyloučit nebo potvrdit jejich možný podíl na vzniku těchto komplikací.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Thrombin; gynekologie a porodnictví; heparin; trombin; Heparin; Thrombophilia; mateřská mortalita; trombofilie; Women; Incidence; Maternal Mortality; Thromboembolism; incidence; ženy; Pregnancy Complications, Cardiovascular; tromboembolie; kardiovaskulární komplikace v těhotenství