Hemoragické postižení mozku u polytraumatu s poraněním břicha - patofyziologické aspekty, význam pro diagnostiku a léčbu - Novák, Zdeněk; Chrastina, Jan; Hirt, Miroslav; Krajsa, Jan (Iga MZ ČR, 2012)
Smyslem projektu je dospět na základě vyšetření k poznání mechanizmu postižení CNS u poranění orgánů dutiny břišní. Výsledky studie budou shrnuty do modelu vyšetřování a ošetřování nemocných s ohledem na poranění mozku po primárním traumatu abdominálníchorgánů.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Abdominal Injuries; poranění břicha; Diffuse Axonal Injury; Hemorrhage; poranění mozku; krvácení; Brain Injuries; difuzní axonální poranění; neurologie; Retrospective Studies; traumatologie; retrospektivní studie; Neuroendoscopy; neuroendoskopie; Multiple Trauma; Prospective Studies; prospektivní studie; polytrauma