Vliv antibiotické profylaxe na výskyt pooperačních infekčních komplikací u vybraných akutních abdominálních chirurgických výkonů - Šerclová, Zuzana; Ryska, Ondřej; Horová, Blanka; Fulík, Jan; Dytrych, Petr; Marx, Josef; Antoš, František (Iga MZ ČR, 2012)
Ověření vlivu antibiotické profylaxe na výskyt komplikací souvisejících s místem rány a ostatních nosokomiálních infekcí po provedení vybraných akutních chirurických výkonů. Srovnání nákladů vynaložených na antibiotickou profylaxi a na léčbu nosokomiálních infekcí. Vypracování algoritmu nasazení racionální antibiotické prevence dle rizikových faktorů nosokomiálních nákaz.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Acute Disease; infekční lékařství; pooperační komplikace; antibiotická profylaxe; Cross Infection; Algorithms; infekce chirurgické rány; chirurgie; Risk Factors; Surgical Wound Infection; Postoperative Complications; rizikové faktory; infekce spojené se zdravotní péčí; algoritmy; akutní nemoc; Thoracic Surgery; farmacie a farmakologie; hrudní chirurgie; Antibiotic Prophylaxis