Evropské správní právo - Pomahač, Richard; Handrlica, Jakub (C.H. Beck, 2012)
V návaznosti na nové vydání učebnice Správní právo – Obecná část publikace podrobněji zpracovává problematiku evropského správního práva. Tato publikace: Přibližuje působení správního práva, které překračuje hranice národních států, se zvláštním zřetelem k právu Evropské unie. Vysvětluje, co znamená evropský správní prostor jako výchozí pojem pro analýzu evropského správního práva. Předkládá rozbor vztahu evropského správního práva k transnacionálnímu a globálnímu právu. Rekapituluje, které právní standardy platí v evropském správním prostoru a s jakými rámcovými úpravami se nejčastěji setkáváme. Podrobně charakterizuje správní agentury, které představují typickou formu nezávislých správních orgánů v Evropské unii. Podává výklad o intrakomunitárních správních aktech. Je určena široké odborné veřejnosti, dále studentům práva a veřejné správy.
Beckova skripta
Keywords: státní správa; právo, zákonodárství; organizace a řízení; Local Government; Evropská unie; místní státní správa; Organization and Administration; politologie, politika, zdravotní politika; správní právo; právní vědy; European Union; Jurisprudence