Fibrilace síní - Táborský, Miloš (Mladá fronta, 2011)
Fibrilace síní je považována za jednu z epidemií 21. století. V průmyslových zemích se počet postižených jedinců v posledních 50 let více než zdvojnásobil, v České republice se týká minimálně 200 000 pacientů a některé odhady hovoří až o půl miliónu nemocných. Význam adekvátní léčby a prevence komplikací fibrilace síní je zcela zásadní a v současné době se v této oblasti objevuje mnoho novinek, o kterých by autoři rádi informovali širokou odbornou veřejnost. Tato první ucelená publikace týkající se problematiky fibrilace síní, která je komplexně zpracována nejvýznamnějšími českými odborníky v oborech kardiologie, neurologie, kardiochirurgie a medicínského práva, bude pro vzdělávání lékařů, sester, techniků a dalších pracovníků ve zdravotnictví bezpochyby velkým přínosem.
Edice postgraduální medicíny
Keywords: nukleární magnetická rezonance biomolekulární; Catheter Ablation; Atrial Fibrillation; echokardiografie; katetrizační ablace; warfarin; Tomography, X-Ray Computed; kardiologie; fibrilace síní; srdeční resynchronizační terapie; Stroke; elektrická defibrilace; Disease Management; inhibitory agregace trombocytů; Nuclear Magnetic Resonance, Biomolecular; Cardiac Resynchronization Therapy; Warfarin; Echocardiography; Pharmacogenetics; Electric Countershock; farmakogenetika; management nemoci; Platelet Aggregation Inhibitors; cévní mozková příhoda; počítačová rentgenová tomografie