Diabetes mellitus a smysly - Perušičová, Jindra; Piťhová, Pavlína (Maxdorf, 2012)
O diabetu s oblibou hovoříme jako o nemoci, která postihuje všechny orgány, tkáně i tělesné funkce a která zasahuje prakticky do každého oboru medicíny. Přistupujeme však vždy k nemocnému s tímto vědomím? Jedním z cílů nové edice Současná diabetologie je právě důraz na kvalitu života nemocného s diabetem. Druhý svazek této edice odpovídá na praktickou otázku, jak může diabetes mellitus ovlivňovat pět základních smyslů, které nás provázejí každodenním životem.
Jessenius
Současná diabetologie ; 2
Keywords: Hypothalamus; Diabetes Mellitus; Circadian Rhythm; Hyperglycemia; behaviorální vědy; cirkadiánní rytmus; hypothalamus; percepce; Perception; diabetes mellitus; diabetologie; hyperglykemie