Ve rtěnce je olovo : pravda o kosmetických přípravcích - Deacon, Gillian (Euromedia Group, k. s. - Ikar, 2012)
Kniha je vlastně průvodcem organickou netoxickou kosmetikou. Autorka se rozhodla prozkoumat, co všechno ohrožuje ženy při jejich zkrášlovacích, hygienických nebo uklízecích rituálech, a napsala pro ně tohoto průvodce a rádce. Kromě jiného uvádí mnoho návodů na domácí „kuchyňskou“ kosmetiku a odkazů na firmy, které nezávadné věci vyrábějí (autorka je Kanaďanka, ale některé uvedené značky se prodávají i u nás, např. Weleda, jiné lze bez problémů dohledat na internetu).
Keywords: Beauty Culture; Cosmetics; Plant Preparations; kosmetický průmysl; kosmetické přípravky; Plant Extracts; rostlinné přípravky; estetická medicína; rostlinné extrakty