Microscopia cutis electronica : Documenta 4. Symposii Dermatologorum cum Participatione Internationali, Brno 3.-5. 6. 1970. Pars 2 = Elektronová mikroskopie kůže : práce přednesené na IV. dermatologickém symposium s mezinárodní účastí, Brno 3.-5.VI.1970. Část II - Horáček, Jaroslav (J.E. Purkyně, University Brno, Medical Faculty, 1971)
Publikace je určena vědcům, studentům a klinickým dermatologům. Obsahuje celkem 39 příspěvků našich i zahraničních autorů, rozdělených do 7 oddílů: keratinizace, epidermální nádory, komplex desmosomů a tonofibrilů basálnímembrány, adnexa kožní, Langerhansovy buňky, různá sdělení, pokrok v elektronické mikroskopii. Jednotlivé příspěvky se zabývají klinickým a experimentálním studiem abnormální keratinizace, elektronmikroskopickým pozorováním"normální" pokožky psoriatiků, elektronmikroskopickými a histochemickými nálezy kožními u nádorů, výzkumem přepravní funkce kožních Langerhansových buněk aj
Opuscula dermatologica ; II
Keywords: elektronová mikroskopie; kožní nemoci; dermatovenerologie; Skin Diseases; Skin; kůže; Microscopy, Electron