Remedia dermatologica externa : práce přednesené na 4. dermatologickém symposiu s mezin. účastí. Pars I = Remedia dermatologica externa : práce přednesené na IV. dermatologickém symposiu s mezinárodní účastí, Brno 3.-5.VI. 1970. Část I - Horáček, Jaroslav (nákl. vl, 1972)
Sborník přináší 64 příspěvků o laboratorní, biologické a klinické evaluaci lokálně používaných léků, kvantitativní evaluaci dráždivé činnosti některých chemických roztoků na kůži a přecitlivělosti na lokálně používané léky. Jiné se zaměřují na ochranu kůže před podrážděním rozpustidly, evaluaci klinických reakcí na určité lokálně používané stereoidy u lupenky a některých jiných kožních onemocnění, méně obvyklé způsoby lokální aplikace kortikoidních preparátů apod
Opuscula dermatologica ; I.
Keywords: dermatologie; kožní nemoci; dermatovenerologie; Skin Diseases; Dermatology