Maratónský běžec - Goldman, William; Maxová, Veronika (Naše vojsko, 1982)
T. B. Levy je student, maratónec. V životě má spíš smůlu. A pak se navíc dostane do velmi nebezpečné situace a vůbec netuší o co jde. Postupně však pochopí, že musí vzít do ruky zbraň. Kniha byla zfilmována pod názvem Maratónec, v hlavní roli Dustin Hoffman. Film proslavil zubařskou scénku: \"Je to bezpečné?\"
Eso ; sv. 60
Keywords: Literature; literatura; humanitní vědy a umění