O duši, šílenství a genialitě - Vacek, Jaroslav (Dauphin, 2012)
Tato kniha je kniha o duši, o nemocech duše a o genialitě od biblického starověku až po současnost. Géniové jsou vzácným kořením lidského pokolení. Jejich kreativita překračuje obvyklé hranice. A právě to vyvolává nedůvěru. Jak je možné, že někdo v umění, vědě či technice dospěl až k vrcholům? Kde se v něm vzala jeho mimořádná vynalézavost? Že by zvláštní přízeň bohů? Nejsou v pozadí jeho kreativity nějaké tajuplné vlohy? Může být géniem obyčejný člověk, jehož duševní funkce nevybočují z populační normy?
Strictly Commercial
Keywords: Creativity; Mental Disorders; Personality; psychologie, klinická psychologie; psychiatrie; Intelligence; kreativita; osobnost; inteligence; duševní poruchy