Základy biologie a genetiky člověka - Otová, Berta; Mihalová, Romana (Karolinum, 2012)
Nové vydání učebního textu dodržuje osvědčený postup - nejprve vysvětluje obecné principy genetiky a následně poskytuje informace o speciálních podoblastech, jako je např. cytogenetika, molekulární genetika nebo imunogenetika a genetika ontogeneze. Jednotlivé kapitoly jsou dolpněny o velmi dobře vybrané názorné ilustrace a celou škálu příkladů a kontrolních otázek, a to včetně výsledků, které jsou přiloženy v poslední kapitole.
Učební texty Univerzity Karlovy v Praze
Keywords: vývojová biologie; Fertilization; Immunogenetics; fertilizace; Fetal Development; farmakogenetika; biologie; Genetics; genetika, lékařská genetika; vývoj plodu; Developmental Biology; lékařská genetika; molekulární biologie; cytogenetika; Cell Transformation, Neoplastic; Molecular Biology; imunogenetika; Pharmacogenetics; nádorová transformace buněk; Cytogenetics; Genetics, Medical; genetika