Advances in psychopharmacology and psychopharmacotherapy : selected papers from the Psychiatric Clinic of the Medical Faculty J.E. Purkyně University, Brno - Náhunek, Karel (Univerzita J.E. Purkyně, 1979)
Sborník sestavený z prací psychiatrické kliniky lékařské fakulty J. E. Purkyně v Brně shrnuje nové poznatky z testování a srovnávání účinku psychofarmak. Autoři se zaměřili především na testování antidepresivních léků u endogenní deprese a na klinické účinky neuroleptik při schizofrenii. Zabývají se také farmakologickým ovlivněním syndromu psychomotorické instability u dětí, vztahem psychoterapie a farmakoterapie v obecné psychiatrii a zejména při léčbě neuróz aj
Opuscula psychiatrica
Keywords: Drug Therapy; látky ovlivňující centrální nervový systém; farmakoterapie; Psychopharmacology; duševní poruchy; psychofarmakologie; Mental Disorders; Central Nervous System Agents