Jak naučit děti hodnotám - Eyre, Linda; Eyre, Richard M; Dvořák, Ladislav S (Portál, 2013)
Zprostředkovat dětem v průběhu výchovy nosné životní hodnoty je podobně významné, jako je naučit přecházet ulici. Stabilní hodnoty umožňují dítěti orientaci v životě, dávají mu skutečnou svobodu tím, že ho činí nezávislým na vnějších tlacích. Kniha se soustředí na dvanáct hlavních hodnot, které mohou být díky řadě praktických impulsů, aktivit s dětmi, cvičením a příběhům včleněny do výchovy. Každá z kapitol, probírající určitou životní hodnotu, ji zpracovává na třech úrovních - na úrovni předškolního dítěte, školáka a dospívajícího.
Keywords: vztahy mezi rodiči a dětmi; Child; sociální odpovědnost; dítě; pedagogika; Social Responsibility; Child Rearing; výchova dítěte; Parent-Child Relations