Politickovýchovná práce na lékařské fakultě : sborník ideologické konference o politickových. práci v pedagogickém procesu na lékařské fakultě - Žáček, Adolf (nákl. vl, 1972)
Možnosti politickovýchovného působení jsou ve sborníku rozvrženy podle jednotlivých oborů. Jsou to obory teoretické i postklinické, klinické a stomatologické. Jednotlivé příspěvky se snaží teoretickou výchovně politickoučinnost spojovat s praktickými závěry a podat návody, jak v pedagogickém procesu uplatňovat politickovýchovné působení. Dále zdůrazňují, že společným jmenovatelem všech vědních oborů na lékařské fakultě je člověk a jeho zdraví,a je proto patrno, že jsou styčné body i mezi obory zdánlivě vzdálenými, jako je gynekologie a stomatologie
Opuscula ideologica
Keywords: studium vysokoškolské; Socialism; socialismus; Education, Graduate; výchova a vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví; politika; Politics