Harperova ilustrovaná biochemie - Murray, Robert K; Matouš, Bohuslav (Galén, 2012)
Harperova ilustrovaná biochemie se právem řadí k nejúspěšnějším učebnicím svého oboru. Shrnuje nejnovější znalosti a technologie důležité pro porozumění medicíně i vykonávání lékařské praxe. Jasná vnitřní struktura kapitol, souhrny biomedicínského výzkumu, bohatá, plně barevná obrazová dokumentace a kazuistiky významně usnadňují pochopení i studium. Po dvou úvodních kapitolách (Biochemie a medicína a Voda a pH) je text rozdělen do šesti hlavních částí. Všechny části i kapitoly zdůrazňují význam biochemie pro medicínu.
Keywords: biochemie; Biochemistry