K fenoménu stáří - Hogenová, Anna (Univerzita Karlova v Praze, Pedagogická fakulta, 2013)
Odborná publikace o smyslu života, stárnutí, stáří a smrti z pohledu současné filozofie. V dnešním světě se fenomén stáří a kvalita života využívá především marketingově a komerčně.Hodnota stáří je ve zkušenostech, ale přesto ho společnost podceňuje.
Keywords: Philosophy; Aging; filozofie; duševní zdraví; kvalita života; hodnota života; Mental Health; Quality of Life; humanitní vědy a umění; stárnutí; Value of Life