Některé problémy obecné morfologie kůry nadledvin - Motlík, Karel (SPN, 1964)
Relativně samostatné kapitoly zkoumají vlastní bioptický a nekroptický materiál. Pojednávají o technice morfologického vyšetřování a obecné makroskopické morfologii nadledvin, posmrtných změnách a artefaktech v nadledvině, cytologii kůry, mikroskopické struktuře a aplikované histochemii nadledvin, regulaci korových funkcí a morfologickém obraze kůry, morfologických aspektech hyperplastických procesů v kůře nadledvin, zánětlivé celulizaci v nadledvině, tzv. myeloadipózní struktuře, lipomu a myelolipomu nadledviny, atrofických procesech v kůře nadledvin a o morfologii korových nadledvinkových syndromů
Acta Universitatis Carolinae. Medica. Monographia ; 1964/17
Keywords: cytologie, klinická cytologie; Adrenal Cortex Diseases; endokrinologie; kůra nadledvin; onemocnění kůry nadledvin; Adrenal Cortex